Za prilogo pa sem izbral "lažni" pire krompir, katerega se naredi v celoti iz zvetače.
Sestavine:
- piščanec
- mandlji
- jajce
"Lažni" prire krompir:
- cvetača
- česenj
- bučka
- ghee maslo, lahko tudi olivno olje
- kisla smetana
Najprej skuhamo cvetačo, jo odcedimo. V posodi na hitro prepražimo česenj in bučke. Tem nato dodamo cvetačo, sol, kislo smetano in pretlačimo. Lahko uporabimo tudi palični mešalnik. Česenj dodamo po želji, odvisno od obiskov in intimnosti z dražjimi. Na koncu dodamo svež peteršilj, katerega po možnosti odtrgamo iz domačega vrta.
Za pripravo piščanca najprej zmešamo jajce, v katerega nato povaljamo piščanca, nato po njem posujemo mandeljne. Piščanca popečemo, pri tem pa moremo paziti, da mandljev ne popražimo preveč.
No pa mi je uspelo. Moja prva objava na blogu zdrave, hitre in predvsem zame okusne prehrane.
Ni komentarjev:
Objavite komentar